PlayStation 3

Od skoro je omogućeno kompletno otključavanje odnosno flešovanje Sonijeve i dalje aktuelne konzole Sony PlayStation 3. Bilo da se radi o starijem “debeljku” ili novom “slim” modelu, otključavanje je moguće. Ukoliko posedujete verziju softvera do 3.55, na tim konzolama vršimo flešovanje custom firmware-a čime se otključavaju dodatne mogućnosti konzole.

DOWNGRADE / FLEŠOVANJE

Obavljamo downgrade PlayStation 3 konzola na 4.55 Rogero custom firmware, a verzije koje je moguće downgradeovati su kako phat odnosno debele i slim konzole u zavisnosti od njihove verzije. Najbolje je da nas pozovete kako biste saznali da li je vaš konkretni model moguće downgrade-ovati i otključati.

Podržane verzije:

PS3 Phat (Debeli) – Mogu se flešovati odnosno čipovati i otključati sledeće verzije:

– CECHH

– CECHJ

– CECHK

– CECHL

– CECHM

– CECHP

– CECHQ

Broj modela možete naći na stranici konzole gde su konektori, a taj broj je poslednja grupa u nizu. Kao što je prikazano na slici:

 

PS3 Slim – Sve verzije PS3 Slim konzole se mogu flešovati (otključati) osim onih koje poseduju sledeći DATE CODE (koji se može pročitati na poleđini konzole):

1B,

1C,

1D.

 

 

CHIPOVANJE / ODE CHIPOVANJE

Ukoliko vaš PS3 nije moguće flešovati gore navedenim metodama, moguće je ugraditi čip, odnosno uraditi čipovanje. Koristi se takozvani ODE (Optical Drive Emulator) metod čipovanja, sa ugradnjom E3 ODE čipa. Može se uraditi na svim verzijama PS3 Slim i PS3 Super Slim konzola, bez obzira na verziju softvera koja je na konzoli. Najbolje je da nas pozovete za detalje.

E3_ODE

 

SERVIS KONZOLE

Kada govorimo o kvarovima, kod PlayStation 3 konzole najčešće strada laser. Upravo iz tog razloga uvek posedujemo stabilan lager zamenskih lasera i zamenu vršimo u rekordnom roku. Pored lasera vršimo popravku PS3 kontrolera i čišćenje i servis rashladnog sistema.